Waiting for the chemotherapy to finish. #mariekezomerdijk

Alweer bijna een week na mijn 2e chemo.
Nou, de eerste dag na mijn chemo hebben jullie het kunnen lezen; dat was niet zo heel leuk. Maar verder gaat het heel goed.
Woensdagavond om 00:30 uur zijn we dan eindelijk thuis. We duiken meteen ons bed in.

 

Donderdag 7 december.
We slapen een beetje uit en Wendy brengt om 10:00 uur onze lieve meid weer thuis.
Wat hebben we haar gemist, lekker weer met haar knuffelen. We drinken een kopje koffie en Wendy moet vervolgens weer aan het werk.
‘S middags komen Martine, Jordy, Marja en Kim. Wat een gezelligheid! Kim neemt een heerlijke lunch mee en vervolgens gaat iedereen hier aan het werk. HOE lief! Marja sopt mijn keuken en maakt ondertussen heerlijke spaghetti Aioli, Jordy doet onze badkamer, Martine verschoont de bedden en lapt de ramen, Kim stofzuigt en sopt. Ik heb weer en spik en span huis. Daarna drinken we met z’n allen nog koffie.
‘S avonds kunnen Ferry en ik dan ook lekker snel eten en we eten dus optijd. 

 

Vrijdag 8 december.
Ik word wakker en het is eigenlijk Jaidey’s Villa-Lilla’s dag. Maar ik voel mij nog steeds goed, ook heb ik dit keer veel minder last van mijn spieren dan de vorige keer, toen kon ik donderdags bijna niet meer lopen en had ik vrijdags ook nog onwijs last.
Gelukkig minder bijwerkingen dan de vorige keer! Ik heb die griet zo gemist dus ik hou haar lekker thuis, ook omdat mijn ouders vanmiddag al komen en die mij kunnen helpen met haar. Ik kan deze dag beter bewaren voor na de operatie.
Nicole en Jack komen om 10:30 uur even gezellig koffie doen. 
Rond 12 uur komen ook mijn ouders.
Ook de verloskundige komt langs voor mijn bloeddruk! Gelukkig, die is goed. Ook mogen wij nog even naar het hartje luisteren. Jaidey was onder de indruk. Eerst gingen we het hartje beluisteren van Jaidey, daarna op mama’s buik. Jaidey vond het super interessant en zegt opeens: ‘Paard’! Hahaha, nee lieverd mama is niet zwanger van een paard, maar het klinkt wel als een paard he? Hihi, wat heerlijk dat geklets! ‘S middags doen we even een boodschapje en gaan we lekker ergens koffie drinken. Weer even lekker eruit.

 

Zaterdag 9 december.
We kunnen weer lekker een beetje uitslapen want pap en mam doen Jaidey ‘s ochtends en we worden om 08:15 uur wakker gemaakt.
We gaan al vroeg op pad, om 10:00 uur zitten wij in de auto en we doen nog wat boodschapjes, rondje Liddl, etos, drogist en de Karwei. In de auto valt Jaidey om 11:30 uur al in slaap en gaan we terug naar huis, leggen haar lekker in bed en ondertussen strijkt mama alle baby kleertjes en ruimen we lekker het kamertje verder helemaal in. ‘S middags begin ik met alle enveloppen alvast te schrijven voor de geboortekaartjes. Het kan maar vast klaar zijn. Alle laatste dingetjes lekker afvinken.
Na het eten gaan pap en mam weer naar huis en hebben wij een rustig avondje.

 

Zondag 10 december.
We worden lekker met ze drieën wakker in ons bed. We besluiten om er weer even lekker op uit te gaan en gaan naar de Boet, een super leuke winkel (soort Intratuin) maar dan veel groter en een levende kerststal. Dus ook super leuk voor Jaidey, ze kijkt haar ogen uit. Ze vindt alle lampjes daar geweldig. Alleen die grote nep ijsberen vindt ze maar eng. Om 12:30 uur gaan we alweer terug. Jaidey moet slapen en ik ben ook best wel kapot. Dat blijft wel bizar, hoe goed ik mij voel hoe snel je ook echt kapot bent.
‘S middags ben ik dan ook nergens meer, zo’n uitstapje vergt dan toch erg veel energie. Maar toch blij dat ik dit nog wel allemaal kan doen. Lekker aan toegeven en ‘s middags met deze sneeuw en kou heerlijk lekker warm binnen zitten, met ons hout haardje aan.

 

Maandag 11 december.
Ik heb echt een rustig dagje. Die sneeuw en gladheid, wij blijven lekker warm binnen. Ik verschoon Jaidey’s bed en strijk de laatste baby kleertjes en doe verder vrij weinig. Lekker een pyjama dagje met Jaidey. Om 17:30 uur eten wij lekker weer bij mijn lieve schoonzus Wendy.
Jaidey slaapt daar vanavond weer omdat ik morgen al, jawel, om 06:15 uur in het ziekenhuis moet zijn voor het onderzoek aan mijn baarmoeder. Ze starten om 08:00 uur maar ik moet er dus al om 06:15 uur zijn. Ik vind het best spannend want dit wordt de allereerste keer in mijn leven dat ik onder narcorse ga.
Wendy werkt morgen bij Villa-Lilla dus zij neemt Jaidey mee. Ideaal en super lief natuurlijk dat zij dit weer wilt doen voor ons.

 

Ohja, ik krijg al best veel vragen of we een datum hebben gekregen waarop alles plaats gaat vinden, want die zouden we afgelopen week natuurlijk te horen krijgen. Ja, dit hebben we vorige week maandag te horen gekregen, alleen leek het er toen op dat het natuurlijk eerder werd in verband met mijn bloeddruk en het eiwit in mijn urine. Voorals nog blijft alles best onzeker. Maar goed, we hebben wel een datum. Dus als alles goed blijft gaan staat de operatie vast! Super spannend! Alleen houden wij deze datum nog wel even geheim. Alleen onze naasten weten het inmiddels in verband met het regelen van een oppas etc. Voor de rest blijft het nog even een verrassing!

Het maakt niet uit hoe ik eruit zie, hij is er voor mij. #mariekezomerdijk