Gesprek met de artsen. #mariekezomerdijk

Een dikke vette tegenvaller.

 

Om te beginnen; we hebben een super leuk weekend gehad. Genoten met onze families heerlijk.
Zondag op maandag bleven mijn zusje en Colin bij ons slapen, zodat zij maandag ook voor Jaidey kunnen zorgen als wij weer naar het ziekenhuis moeten. We vetrekken om 08:00 uur. Ik moet om 09:30 uur bloedprikken, daarna een gesprek met de maatschappelijkwerkster en daarna door naar een gesprek met de arts om 10:30 uur. Een druk ochtendje. Mijn bloedwaarden zijn goed dus ik mag morgen weer mijn chemo krijgen. Verder hebben we een gesprek met de arts, dat was ook goed. We weten alleen helaas nog niet veel meer. Eenmaal klaar gaan we naar huis en hebben een rustig middagje.

 

Dinsdag 5 december.
De dag van mijn tweede chemo. Spannend!! We brengen eerst Jaidey samen naar villa-lilla en gaan daarna meteen door naar het ziekenhuis.
Ik zeg in de auto nog tegen Ferry, wie weet is dit de allerlaatste chemo in mijn hele leven! Alles is verder nog zo onzeker tot na de operatie. Aangekomen in het ziekenhuis krijg ik eerst alle controles. Bam! Een hoge bloeddruk, dat heb ik nog nooit gehad. En nu? Ja, nu willen ze overleggen of ik wel mag kuren. Ze gebruiken een ander hand apparaat om de bloeddruk mee te meten en gelukkig, deze meet een goeie bloeddruk. We kunnen beginnen. Hetzelfde als de vorige keer, eerst weer de medicijnen en daarna het “stomme” bruine zakje. Infuus zit erin en ik heb al vrij snel pijn, ik voel het heel erg in mijn arm branden dat stomme spul, het brand en trekt door in mijn hele arm. Ze zetten het langzamer, fijn dat gaat al veel beter. Tussendoor komen nog allerlei artsen langs. Ik doe mee aan een aantal onderzoeken om ook andere mensen hopelijk te kunnen helpen, omdat dit zo weinig voorkomt. Hiervoor moeten ze extra bloed afnemen bij mij tijdens de chemo. Drie uur nadat de chemo van start is gegaan, na 4 uur nog een keer , en na 24 uur weer. Hier kunnen zij heel veel uit halen voor hun studie en voor mij is het een kleine moeite. Ben blij dat ik hun kan en mag helpen. (Helaas wel een dikke vette blauwe arm van al dat prikken) Maargoed het is voor een goed doel! Tussen de chemo door wordt ook mijn bloeddruk gemeten en weer is deze goed en daarna weer te hoog, shit en nu? Klaar met de chemo zeggen ze eigenlijk dat ik mag gaan, het is al later dan de vorige keer omdat het infuus langzamer liep omdat ik zo pijn had. Ze komt terug en zegt: ‘sorry mevrouw Pepping u mag nog niet naar huis, wij willen u urine checken op eiwitten ivm met de hoge bloeddruk, we gaan het met spoed aanvragen dus u hoort dan zometeen of u moet blijven of niet’.
Helaas een dikke vette tegenvaller om 20:00 uur komt ze mij vertellen dat ik verhoogd eiwit in mijn urine heb en dus kans heb op zwangerschapsvergiftiging. Ik moet dus blijven.
Ze willen nu mijn urine hebben van 24uur, om helemaal zeker uit te sluiten of ik zwangerschapsvergiftiging heb ja of nee. Dus tot vanavond om 21:00 uur moet ik mijn urine opvangen en dan wordt het doorgestuurd naar het lab, rond 22:00 uur hoor ik dan vanavond of ik wel of niet naar huis mag. Spannend!!!

Een dikke vette kus van mijn aller liefste man. Met mijn kale koppie. #mariekezomerdijk

Gelukkig sluit ik deze blog af met ‘goed’ nieuws! Het was het wachten waard. Ik heb geen verhoogd eiwit meer en mijn bloeddruk is goed! Ik mag naar huis! Yes!! Lekker naar mijn meissie toe, die zich gelukkig goed heeft vermaakt bij tante Wendy. Ze kon daar lekker logeren. Maar menn, wat mis ik die griet!

Morgen komt de verloskundige nog langs voor mijn bloeddruk die willen ze nu goed in de gaten blijven houden. Dinsdag moet ik even kort onder narcose. Ze willen nog een keer in mijn baarmoeder kijken in verband met het voorbereiden van de operatie. Woensdag krijg ik weer een echo van de baby. Tot zo ver zijn nu de plannen gemaakt.

Ook Ferry heeft een nieuwe werkplek gekregen ;)  #mariekezomerdijk