Fotoshoot #mariekezomerdijk

Pruiken passen & een fotoshoot

Pruiken passen. Laten we maar het beste ervan maken.

Maandag 20 november.

Vandaag ga ik pruiken passen. Super spannend vind ik dat. We brengen Jaidey om 11:00 uur naar mijn schoonouders en rijden vervolgens naar het AMC waar we om 12:30 uur de afspraak hebben. We zijn mooi optijd en lopen eerst nog even naar boven, om wat na te vragen over de geplande afspraken die staan. Daar was nog wat verwarring over. Aangekomen bij de kapper worden wij vriendelijk ontvangen en krijgen een heerlijk kopje koffie en een kopje thee. Ze zijn nog bezig om alle pruiken klaar te zetten op de koppen. We mogen meelopen naar een speciale ruimte, netjes afgeschermd, zodat niemand verder met je mee kan kijken. Erg prettig! Zo zit je toch een stuk rustiger, dan dat er meerdere mensen mee zitten te luisteren of te kijken. Er staan 10 pruiken klaar voor mij en ik doe ze dan ook allemaal op. Ze vraagt eerst aan mij welke mij het meeste aanspreekt en uiteindelijk is het de pruik geworden die ik als eerste op had. De ene was te geel, bij de andere het model niet leuk, weer een ander vond ik te “nep”. Uiteindelijk twijfelde ik tussen 3 pruiken. Bij één vond ik de kleur heel mooi maar het model was veel te kort, ze kon er wel achteraan om die kleur eventueel in een langer model te krijgen. Dit was een hele mooie as tint en de meesten die wel eens een as tint hebben gehad weten dat dit best moeilijk zo te krijgen is, maar vooral zo te houden. Met een pruik blijft het natuurlijk mooi. Wel vertelt ze: ‘Stel je komt er straks wel echt ziek en grauw uit te zien, dan is dat misschien niet zo verstandig en kan je beter voor een iets warmere tint gaan. ‘Hmmm, daar zit wat in’. Ookal doet een make-uppje ook wel wonderen. Maar goed je weet maar nooit hoe ik me straks ga voelen en heb ik dan zin om make-up te doen?  Misschien kom ik er wel niet zo grauw uit te zien? Maar toch, conclusie: laten we die dan maar afvallen, die andere 2 zijn ook erg mooi! Beide hebben bijna dezelfde kleur alleen is de ene iets langer dan de ander. Ik heb uiteindelijk toch gekozen voor de iets langere pruik. Deze is nu iets langer dan mijn eigen haar. Ik kan er dan net even wat meer mee zoals vlechten of mijn haar opsteken.  Ik ben tevreden en mag mijn pruik meteen mee naar huis nemen. Ze legt nog wat uit over het onderhoud van de pruik en dat ze de pruik eventueel nog wat platter kan maken, mocht ik dat willen. Het is namenlijk wel even wat meer haar dan dat ik van mezelf heb. Dit is nu nog een beetje lastig omdat mijn eigen haar er natuurlijk nog onder zit. Mocht ik dat willen mag ik altijd binnen lopen en gaat ze dat voor mij doen. We lopen weer richting de auto en gaan naar huis. Thuis halen wij Jaidey op bij mijn schoonouders en gaan vervolgens naar Perry, de beste vriend van Ferry. Hij is vandaag jarig! We kunnen daar lekker aanschuiven, wat heerlijk en wat gezellig. Om 19:30 uur gaan wij naar huis en brengen Jaidey snel naar bed en duiken zelf ook onder de wol.

 

Fotoshoot. #mariekezomerdijk

Dinsdag 21 November.

’S ochtends breng ik Jaidey alleen naar Villa Lilla en daarna heb ik om 10:00 uur afgesproken met Marieke voor een fotoshoot. (Nu nog met mijn eigen haar en een dikke buik ). We verbouwen ons huis tot een fotostudio en het resultaat mag er dan ook zeker wezen! We hebben een gezellige ochtend en waren uiteindelijk pas rond 12:30 uur klaar. Daarna eet ik nog wat en doe ‘s middags rustig aan. Aan het einde van de dag doe ik nog even snel een klein boodschapje en ga daarna snel Jaidey ophalen. Martine komt een heerlijke lasagne ovenschaal brengen. Echt zoooo lief. Ook al was vandaag geen hele drukke dag. Ferry is aan het werk vandaag, maar die heeft ‘s avonds ook echt niet veel kracht meer om te koken, dus dit is echt heel fijn en zo lief. Geen troep en gelijk eten. Na het eten brengen we Jaidey naar bed, Ferry maakt nog even wat werk af op zijn kantoor en ik ga al lekker op de bank tv kijken.

 

Woensdag 22 November.

We hebben al om 8:30 uur een afspraak staan bij de tandarts. Ik heb last van mijn tandvlees en ik heb een gaatje. Ferry moet gewoon voor controle & Jaidey wordt ook meteen gedaan. Ze deed het super goed! De tandarts mag gewoon in haar mondje kijken, haar tandjes tellen en zelfs poetsen. Je krijgt als kleine uk toch wat voor je kiezen bij de tandarts, dat kan best spannend zijn. Maar ze beet goed op d’r tanden. Toen ze klaar was mag ze zelfs met een muntje een cadeautje uit zo’n automaat halen, feest natuurlijk! Ik moet alleen morgen 2x terug komen. Eerst ‘s ochtends voor de mond hygiëniste en ‘s middags om mijn gaatje te vullen. (Ik dacht dat dat eerst vandaag allemaal al moest) Maar nee, morgen mag ik terug komen. Het was nog niet persé nu nodig, maar ik vind het zelf wel erg prettig als dit vast gedaan is nu ik mij goed voel. Een gaatje vullen doe ik meestal zonder verdoving dus dat kan dan nu ook gedaan worden. Tandsteen verwijderen bij de mond hygiëniste vind ik toch ook wel erg belangrijk. Klaar bij de tandarts drinken we even wat bij mijn schoonmoeder. Jaidey wil daar graag even spelen. Prima! Heb ik even tijd om thuis te rommelen en deze blog in elkaar te zetten.

 

Ohhh en morgen dan gaat het gebeuren. Morgen gaat mijn haar er af. Weet je wat het is. Ik wil geen haren op mijn kussen vinden als ik wakker word, ik wil niet douchen en bang hoeven zijn dat ik de plukken in mijn handen heb of dat ik buiten loop met veel wind dat ik bang moet zijn dat het wegwaait. Dat lijkt me vreselijk. Ik wil ook mijn haar niet afscheren. Maar als ik dan toch een keuze moet maken, dan bepaal ik liever zelf wanneer ik mijn haar verlies!  Morgen komt Esther mijn werkgever, dus Es doe maar iets heel anders dan normaal’.